We hebben allemaal onze eigen redenen om juist voor die functie te gaan en voor welke werkgever we ons willen inzetten. We werken voor ons salaris, macht, betekenis, creativiteit, verbondenheid, status, zekerheden, enzovoort. Ik ben vast niet compleet. Iedereen heeft zo zijn eigen motivatie en dat is de reden waarom we uit ons bed komen.

De meeste van ons brengen nogal wat uren door op de werkvloer. Wie zie je vaker? Je gezin, je familie, je vrienden of je collega’s? Zou het daarom alleen al niet heerlijk zijn als je optimaal samenwerkt met elkaar en de sfeer goed is. Dat je energie van elkaar krijgt en doelen realiseert met veel plezier. Dat vinden gelukkig ook veel leidinggevende die ik spreek en er is een rode draad te ontdekken in de vraagstukken. Voordat ik een teambuilding workshop geef heb ik altijd vooraf een gesprek met de leidinggevende. Wat kan ik voor ze doen, wat is er aan de hand?  Dit is toch wel de top 5, herken je ze?

  1. Hoe kunnen we optimaal samenwerken, inzicht krijgen in en begrip voor verschillen binnen het team
  2. Hoe kan ik als leidinggevende beter aansluiten, communiceren en inspireren
  3. Gebruik maken van elkaars talenten, SWOT analyse van het team
  4. Communicatieverbetering (we communiceren soms wel over maar niet met elkaar)
  5. Omgaan met organisatorische veranderingen

Ik zet veelal MBTI in bij dergelijke teambuilding vraagstukken. Een instrument waarmee mensen diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen verkrijgen. Daardoor ontstaat begrip voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen en zijn groepen en individuen beter in staat om effectiever samen te werken, de communicatie te verbeteren en conflicten te verminderen.

En dit soort sessies behoort zeker tot mijn top 5 favoriete bezigheden. Teambuilding met MBTI is altijd goed voor inzichten voor de deelnemers en ook nog steeds voor mij. Er wordt gelachen, soms even slikken, altijd inzichten, meer begrip, open communiceren en meer begrip voor je collega’s. Mooie mensen kom ik tegen, oprecht blij ben ik elke keer weer met de openheid van de deelnemers.  Dat noem ik in beweging brengen, een prima reden om mijn bed uit te komen…

Hoe Mooi Kan Het Leven Zijn!