referenties

Op deze pagina referenties van mensen die ik met name gecoacht heb. Hoe kies je nou een coach? Er zijn er vele. Het gaat naast deskundigheid ook om de klik die je met elkaar hebt. Ik coach al zo’n 15 jaar met veel plezier.

 

De analyse van Ina na onze eerste wandeling was heel raak: ik ben goed in zorgen voor anderen en vergeet te zorgen voor mezelf. Mijn energiebalans was al jaren niet oké en uiteindelijk liep ik hierdoor afgelopen jaar vast en dreigde uit te vallen op het werk. Door de coaching heb ik geleerd dat tijd voor mezelf niet alleen betekent heel druk zijn met alles waar ik enthousiast van word. Rust is even belangrijk en wordt dat met de jaren waarschijnlijk steeds meer.

Door de coaching ben ik niet uitgevallen op het werk en heb ik mentaal de stap gemaakt naar de laatste fase in mijn werkzame leven: afbouwen en de vruchten plukken van alles wat ik de afgelopen 35 jaar als logopedist heb geleerd en gedaan. 

Carine

Logopedist

 

“Een warme liefdevolle deken”, zo noemde ik het gisteren tijdens onze afsluiting. En zo is ook hoe ik het momenteel ervaar. Het lukt mij beter om met een vriendelijkere blik (of zoals jij het noemt liefdevolle vriendelijkheid) naar mijzelf te kijken. Door de coaching heb ik ingezien dat ik niet hard hoef te werken om een goede manager te zijn; het zijn kwaliteiten die ik bezit. De kritische blik naar mijzelf is niet weg, maar het stemmetje herken ik zoveel beter. Ik pak de kritische gedachten vast en laat ze los tot een moment dat ik ruimte heb om hierover na te denken

Renske

Regio Manager

 

Aan het begin van het coaching traject heeft Ina mij doen laten inzien dat geliefd worden en zijn verband houden met het verleden. Voor mij waren gezien en gehoord worden belangrijke elementen, waarbij ik altijd probeerde anderen te behagen om waardering te krijgen. De innerlijke drive om altijd te presteren om zo waardering en erkenning te krijgen, was altijd aanwezig en resulteerde op sommige momenten in fysieke klachten.  Het omgaan met autoriteit was voor mij uitdagend vanwege gebeurtenissen in het verleden. Door middel van gesprekken begon ik in eerste instantie te begrijpen waar mijn innerlijke drang om anderen te behagen vandaan kwam. In de daaropvolgende gesprekken hebben we gekeken naar manieren om deze patronen te doorbreken en mijn innerlijke criticus te transformeren, zodat ik mezelf kon leren waarderen. De kritische stemmen die ik jarenlang geloofde over prestaties, het behagen van anderen en het verlangen naar erkenning van anderen in plaats van zelfwaardering, hebben plaatsgemaakt voor een stem die ervan overtuigd is dat fouten maken menselijk is. Het omgaan met kritiek van anderen was voor mij een uitdaging en ik neigde er vaak naar om het te vermijden. Ina heeft me doen inzien dat dit een belangrijk aspect is van mijn persoonlijke ontwikkeling. Juist door te leren omgaan met kritische mensen kan ik oefenen om mezelf oke te vinden, in plaats van afhankelijk te zijn van de goedkeuring van anderen. De coaching die Ina biedt is geen kortstondige oplossing, maar leidt tot blijvende gedragsverandering door het aanleren van nieuwe denkpatronen.

Erwin

Startend Manager

Gedurende een aantal maanden heb ik coaching gekregen van Ina van Maurik. Via mijn organisatie had ik een externe coach aangevraagd gezien er onverwerkte zaken uit mijn verleden zaten te wringen waar ik in mijn alledaagse functioneren behoorlijke hinder van had. Ik ontving de gegevens van Ina en voelde me vanaf het eerste (vanuit mij ontzettend ongemakkelijke) telefonische contact al ontzettend op mijn gemak gesteld. Tijdens onze eerste afspraak een probleem analyse gemaakt en een plan van aanpak: starten met EMDR in combinatie met coaching gesprekken. De eerste sessies waren voor mij zeer emotioneel en erg heftig, waar Ina mij steeds doorheen wist te leiden en ervoor zorgde dat ik met een opgelucht gevoel naar huis kon. Binnen een aantal weken waren de scherpe randjes er al wat vanaf en begon ik me beter te voelen. Hoewel ik me graag aan Ina wilde blijven vasthouden, vond zij juist dat ik niet afhankelijk mocht worden, maar op mijn eigen kracht mocht vertrouwen. Met wat tegenstribbelen vanuit mijn kant hebben we de afspraken afgebouwd. In de eerste periode vond ik dat erg spannend, bang voor een terugval, achteraf absoluut het beste om op eigen benen te leren staan en op mezelf te leunen in plaats van op een ander. Al met al heb ik Ina ervaren als een krachtige, analyserende, relativerende en meegaande vrouw. Dankbaar ben ik dat Ina een stukje met me heeft meegewandeld in een moeilijke periode in mijn leven!!

Jeske

Teamleider

Er zijn soms situaties in het leven, waar je gevoel en verstand niet meer met elkaar kunt rijmen en je daardoor de focus en realiteit verliest. Dit is voor mij het moment om een beroep te doen op Ina. Zij is in staat om je met al haar ervaring, technieken en inzichten de nodige kaders en reflectie te geven zodat je zelf in staat komt om de juiste keuzes te maken. Ina is voor mij een explosie aan levenswijsheid.

Mark

Directeur

Ina heeft me geholpen om een gezonde balans te vinden tussen mijn sterk ontwikkelde verantwoordelijkheidsgevoel en het toewijzen van verantwoordelijkheden op passende wijze, zonder daarbij alles los te laten. In combinatie met mijn opleiding heeft dit waardevolle inzichten opgeleverd met betrekking tot mijn eigen leiderschapsstijl en hoe ik verantwoordelijkheid kan nemen zonder taken volledig over te nemen.

Dankzij de gesprekken met Ina heb ik dieper inzicht gekregen in de oorsprong van bepaalde reacties. Samen hebben we deze reacties ontrafeld, waardoor ik ze nu sneller kan herkennen en corrigeren. In mijn nieuwe functie als leidinggevende merkte ik dat ik deze reacties nog onvoldoende herkende, waardoor ik terugviel in oude gedragspatronen.

Maarten

Teamleider

Ina heeft me door onze gesprekken en een aantal aangeboden modellen en oefeningen geholpen inzicht te verkrijgen in mijn rol en positie binnen de organisatie, zowel formeel als informeel. Ik durf nu trots te zijn op de mogelijkheden die ik binnen de organisatie heb kunnen creëren en de resultaten die ik daarmee geboekt heb. Ik heb geleerd dat ik om met het team doelen te behalen duidelijker moet communiceren wat ik van anderen verwacht, en daar afspraken over moet maken i.p.v. me te ergeren dan dingen die niet gedaan worden. Ik ben me er bewust van dat mijn kennis en enthousiasme ook valkuilen met zich meebrengen. Ik moet leren korter en bondiger in mijn communicatie zijn. En ik moet bij de vele onderwerpen die ik binnen mijn brede werkgebied tegenkom steeds de afweging maken of het op korte of middellange meerwaarde voor mij, mijn werk en de organisatie heeft en wel/niet op moet (laten) pakken.

Wibaut

Adviseur

De coaching heeft ervoor gezorgd dat ik me gehoord voelde en gezien door mijn werkgever. De wereld draaide, en draait nog steeds, zo snel door na het verlies van mijn dierbare. Ik heb geleerd dat het niet losgelaten hoeft te worden, want dat kan niet. Ik heb geleerd om het er te laten zijn, En mezelf ruimte te geven voor andere dingen. Ik ben nog steeds op zoek naar mijn grenzen die veranderd zijn. Ik doe mijn best om mijn rust te bewaken gezien ik snel ga rennen en moeite heb met vertragen.

Sietske

Persoonlijk Begeleider

Beter zelfbeeld. Sta steviger in mijn schoenen. Dat mijn pijn en verdriet er mag zijn en die mag toelaten en nu ook kan accepteren. Ik mag nee zeggen zonder dat ik mij daar schuldig over voel. Ik mag mezelf zijn en ben goed zoals ik ben.De coaching en EMDR-therapie vond ik pittig, maar hebben mij zoveel inzicht gegeven en zelfvertrouwen dat ik me nog nooit zo goed heb gevoeld en nu ook weet hoe ik ermee moet omgaan als ik mij een keer niet fijn voel. 

Liesbeth

Zorg medewerkser

Ik ben me er bewust van gemaakt, dat wanneer ik de dingen blijf doen zoals ik ze deed, er niets veranderd. Door jouw vragen ben ik gaan nadenken over waarom ik dat deed. Wat levert het mij op, maar ook wat gebeurt er als ik zo door blijf handelen. Met mezelf maar ook met de ander, door mij op te blijven stellen zoals ik deed, zorgmodus voor iedereen (behalve regelmatig mezelf) ontneem je ook anderen de kans te ontwikkelen.

Yvonne

Teamleider

Een reis begint met het maken van de eerste stap. Alleen dan moet je er wel voor kiezen om die eerste stap te maken.
En dan is het ook handig om te kiezen in welke richting die eerste stap gezet wordt. Mijn reis voelde op een bepaald moment
aan als een glibberend vertragend modderpad. De coach gesprekken met Ina hebben mij geholpen om weer flinke stappen te maken.
Fijn om met iemand te sparren die de juiste vragen stelt. Voldoende om pas op de plaats te maken
om vervolgens weer grote stappen vooruit te kunnen doen. Het gebruik van MBTI daarbij bracht mij nieuwe inzichten om mijn reis te vervolgen.

Jeff

Beleidsadviseur

De coaching heeft mij opgeleverd dat ik weer kan voelen en ervaren. Waar ik eerst in een roes leefde, kijk en  leef ik nu met een heldere blik naar mijn leven . Ik bén niet meer mijn emotie maar ik heb emotie van tijd tot tijd. Ik durf mijn emotie te omarmen omdat ik weet en heb ervaren dat dit nodig is om te groeien. Emotie mag er zijn. Ik heb mijzelf beter leren kennen. Ik zet mijzelf op de eerste plek. Ik ben in staat om te voelen wat ik nodig heb en hierop mijn leven/activiteiten aan te passen. Ik heb geleerd dat liefde voor mijzelf het allerbelangrijkste is. Door deze zelfliefde voorop te zetten, ben ik beter in staat om andere mensen de liefde te geven die zij nodig hebben.

Yardena

Manager

De gesprekken met Ina hebben me doen inzien welke patronen een rol spelen in de manier waarop ik omga met werkdruk, prioriteiten stellen en aan verwachtingen voldoen. Ina weet door haar directe vragen snel tot de kern te komen waar bepaalde overtuigingen uit voortkomen en of deze helpend of belemmerend zijn in mijn werk. Ik heb de kracht ervaren van wat bewuste keuzes maken en durven relativeren doet met de geest. Eén van Ina’s praktische tips hielp me om een energievretende situatie om te buigen naar iets dat direct ‘lucht geeft’. Er was slechts één voor de hand liggende korte actie benodigd die Ina vanuit haar helicoperview zag waar ik al die tijd blind voor was geweest.
Ina’s stijl is warm en betrokken maar ze schuwt ‘t confronterende coachen niet.

Jörgen

Manager

De coaching heeft mij veel opgeleverd. Aan het begin moest ik erg wennen. Ina bekijkt alles door een roze bril zoals ze zelf zegt. En ik op dat moment niet echt. Maar de vragen die ze stelde waren zo “raak” dat ik wist dat Ina een goede coach voor mij zou zijn. Ze stemt samen met mij het plan af. Dat vond ik ook heel fijn. Het heeft mij opgeleverd dat ik weer weet wie ik eigenlijk nu ben/ mag zijn. Dat ik sommige periodes af mag sluiten en niet altijd mee hoeft te dragen als last. Hoewel het pijnlijk was om te horen welke valkuilen voor mij veilig zijn geworden was dit wel de enige manier om het in te zien en te doorbreken. Ook de praktische tips waren fijn.

Coriene

Teamleider

Getriggerd door haar kennis en ervaring op het gebied van MBTI ben ik bij Ina terecht gekomen. Ik dacht dat ik wel goede redenen had om me achter mijn type (INTJ) te verschuilen, maar daar trapt Ina mooi niet in. Met compassie, scherpe, wijze vragen en een heel spectrum aan andere werkmethoden komt zij tot de kern van het probleem en werken we daar samen aan. Bovendien een prettige dame om tijdens een mooie wandeling een goed gesprek mee te voeren.

John

Marketeer

INA is voor mij al een aantal jaren een belangrijke partner bij het ontwikkelen van leidinggevenden of medewerkers binnen het primaire proces van onze organisatie.
Met succes heb ik onze medewerkers als persoon zien ontwikkelen en/of een betere leidinggevende zien worden.
Ik zou Ina willen typeren als een zeer deskundig, scherp en warm mens.

Remco

Manager

Ik heb persoonlijke coaching van Ina gehad aangeboden door mijn werkgever. De hoofdvraag van mij was: Door het vele werken en te betrokken zijn bij mijn werk, ging ik als mens minder voelen in de privé setting. Met deze coaching vraag ben ik een traject aangegaan met Ina. Wat het voor mij een succes maakte is het gegeven dat Ina geen pas klaar antwoord aanbiedt, maar samen met je op reis gaat. Met name het doorvragen waardoor je de diepte in gaat is een zeer sterk punt. Dit in combinatie met de positieve en aangename persoonlijkheid van Ina, is het een mooie ontdekkingsreis geweest.

Mischa

Teamleider

Ina weet met haar warme persoonlijkheid in combinatie met haar deskundige en professionele aanpak als trainer/coach een nieuwe natuurlijke grip en/of invloed te geven op zowel je werkomgeving als je persoonlijk leven. Ongeacht of het een teamsessies is, of het een individuele coaching betreft, je persoonlijke autonomie, de noodzakelijke (zakelijke of in samenwerkingsverband) verbindingen en je lang gezochte ontwikkelkansen en –behoeften worden in gezamenlijkheid opgehaald en naar de praktijk vertaald.

Theo

Manager

Altijd werk ik met veel plezier om het onze gasten naar hun zin te maken. Ik ben geneigd om mijn werk eigenlijk altijd voor te laten gaan. Werk en privé kunnen hierdoor verstoord raken. De problemen die ik ervaarde werden in mijn hoofd groter dan ze daadwerkelijk waren. Ina heeft met mij toen verschillende coachgesprekken gevoerd en laten inzien wat voor type persoon ik ben. En welke type personen er om mij heen zijn. Ze heeft mij een spiegel voor gehouden en behoorlijk wat (soms confronterende) retorische vragen gesteld. Dit heeft mij een duidelijk beeld gegeven wat mijn aandeel is in situaties die ontstaan en wat het aandeel is van anderen.
Uiteindelijk heb ik prima handvatten gekregen. Ik ben assertiever geworden, geef makkelijker mijn grenzen aan en heb meer zelfvertrouwen. Ik heb meer plezier in mijn werk en mijn geest is helder. Mijn werk laat ik makkelijker los en dat zorgt ervoor dat de balans tussen werk en privé nu goed is. En dreig ik terug te vallen in mijn oude gewoonten of duikt er een ander probleem op, dan bel ik Ina voor een verhelderend en relativerend gesprek.

John

Bedrijfsleider

Dit afgelopen jaar was voor mij een enorme achtbaan aan gebeurtenissen. Ik denk dat de meest omvattende conclusie is het leren oké met mezelf te zijn, met alles wat erbij hoort. Het eerlijk naar mezelf durven kijken, maar hierin niet doorslaan. Eerder naar mezelf luisteren, grenzen aan durven geven en ook pro-actiever zijn in mijn proces. Orde in de chaos van mijn denken creëren en relativeren. Wanneer ik terug kijk naar dit traject voel ik rust en comfort met wie ik ben en daardoor ook toegankelijker voor een ander durven zijn. Natuurlijk ben ik nog een enorme denker en schiet het soms alle kanten op. Waar ik eerst Ina heel hard nodig had om met beide benen op de grond te zetten, een schop onder m’n billen of juist liefdevolle bevestiging dat ik oké ben, kan ik dit nu zelf of juist op tijd ventileren bij een ander.

Rosalie

Teammanager

Meer inzicht gekregen in mijn eigen handelen en ontwikkelde patronen. Stoppen waar mijn verantwoordelijkheid ophoudt, daar laten waar het hoort en loslaten en vooral niet in vastbijten. Mij richten op de dingen waar ik wel invloed op heb. In mijn eigen kracht blijven . Ik merk dat ik veel meer rust ervaar  en weer meer plezier in mijn werk en de veranderingen in mijzelf mij meer rust geven.

Astrid

Persoonlijk begeleider Zorg

Op aanraden van een collega heb ik in een conflictueuze situatie op mijn werk contact opgenomen met Ina. Al tijdens onze eerste kennismaking werd haar manier van werken duidelijk: op maat, direct, enthousiast en bekwaam. Op een vriendelijke en persoonlijke manier onderzoekt ze wat de vragen en problemen zijn waar je mee zit. Al wandelend inventariseert en bespreekt ze de uitdaging die voorligt en komt met praktische suggesties en tips waarmee ik gelijk kan gaan experimenteren. Ze kan zich, mede door eigen ervaring, goed verplaatsen in verschillende situaties, maar dringt haar eigen oplossing niet op. Haar adviezen zijn duidelijk en direct toepasbaar. Bovendien daagt ze uit om met de onderliggende patronen aan de slag te gaan. Ik heb veel baat bij de gesprekken en blijf vaak nog lange tijd herkauwen op wat is besproken. Ik kan haar begeleiding van harte aanbevelen.

Annelies

Manager CLR

Ina ingeschakeld om gecoacht te worden op het bewuster leren leiding te geven. Door aandacht, goed te luisteren en de juiste vragen te stellen hebben de coaching gesprekken met Ina mij enorm geholpen. Tot vandaag de dag blijf ik mij ontwikkelen op het gebied van bewuster leidinggeven, de coaching van Ina heeft hier enorm aan bijgedragen.

Steyn

Teamleider

Zelden iemand meegemaakt die in zulke heldere stappen een vraagstuk kan ontleden. Ina heeft me op een geweldige manier inzicht gegeven in mijn eigen functioneren, de impact welke anderen daarop hebben en hoe ik zelf bepaal hoe ik dat laat binnenkomen en wat ik daar mee doe. Het zou voor heel veel mensen die worstelen met een vraagstuk goed zijn diezelfde wandelingen te maken. En daarmee ook voor zichzelf tot nieuwe bruikbare inzichten te komen. Ik gun elk mens die manier van groei.

Ronald

Compliance Officer

Ina kruiste mijn weg omdat mijn werkgever haar had gevraagd ons team te coachen. Op eigen initiatief kon ook ruimte worden gemaakt voor een aantal 1 op 1 sessies met haar. Daar heb ik gebruik van gemaakt; ik geloof dat er mensen en gebeurtenissen op je pad komen zodra je ‘er klaar voor bent’. Zo ook paste Ina haar werkwijze en manier van vragen stellen op dat moment bij mij. Ze gaf me inzicht in patronen die niet meer functioneel waren en over boord konden.
Helder, met aandacht en een personal touch, zo heb ik de sessies met Ina ervaren.

Marcelle

Preventiemedewerker

Ik heb tijdens de mooie wandelingen ingezien dat het in het leven zeker niet gaat om alles wat moet, maar alles wat kan. Voor me ligt een weg die lang niet volledig duidelijk is en zeker nog wel drempels en beren zal hebben, maar het pad is ingezet naar een manier van werken waarbij ik alles makkelijker kan relativeren, beter kan indelen en prioriteit kan geven, richting en focus kan geven aan mezelf en mijn omgeving.

Sjoerd

Consultant

Ina van Maurik heeft bij mijn bedrijf, dat ik 14 jaar heb geleid, regelmatig een van mijn medewerkers gecoacht. Bij sommige medewerkers was het kortstondig, met een paar gesprekken waren zij weer op de rit. In andere gevallen was de coaching langduriger en vroeg het meer tijd. Medewerkers waren zeer tevreden over de wijze waarop Ina coacht en ondersteunt. Een echte aanrader!

Okkie

Directeur

Ina’s inzicht en expertise zijn waardevol in het verhelderen van aandachtspunten en het vinden van een goede balans tussen werk en privé.
Middels een plezierige, meedenkende en vooral reflecterende wijze heeft Ina bijgedragen aan een verstevigd fundament voor mijn verdere ontwikkeling.

Maurits

Financieel professional