Hypnose wat is het en waarvoor kan je het inzetten?

Veel van ons gedrag als mens is onbewust. Je kunt het onbewuste deel nog het beste vergelijken met een ijsberg. Het zichtbare gedrag bevindt zich in het topje van de ijsberg, het grootste gedeelte is onzichtbaar, onder water. Onder de waterlijn zit een deel van onze persoonlijkheid waar we niet direct bij kunnen. Herinneringen, de boodschappen die we vroeger thuis hebben meegekregen, waarden en overtuigingen, aangeleerd gedrag, onverwerkte gebeurtenissen, angsten en trauma’s zitten onder de waterlijn c.q. ons onbewuste. Zie het als de harde schijf waar onze gewoontes, gedachten, herinneringen, emoties en motieven liggen opgeslagen. Hypnose wat is het en waarvoor kan je het inzetten? 

Hypnose is een middel om bij het onbewuste deel te komen, je komt in een trance toestand. Iedereen maakt dagelijks tranceachtige toestanden mee: ergens helemaal in verdiept zijn. Een computerspel, het lezen van een boek, een stuk rijweg die je “gemist” hebt, etc. Bij hypnotherapie wordt deze trance opgeroepen. In deze trance toestand ben je gewaar van alles wat er om je heen gebeurt, maar door de diepe staat van ontspanning is er toegang tot het onbewuste. Er is niets zweverig aan hypnose. Wanneer je lichaam en geest kalm en ontspannen zijn, nemen de hersenen de verbale suggesties op en kan je beter bij herinneringen en ervaringen. Hypnose brengt jou in die diepe staat van ontspanning waardoor dit mogelijk is. Je onbewuste aanspreken en patronen waar je last van hebt doorbreken. Om in hypnose te gaan is het belangrijk dat je een positieve basishouding hebt t.o.v. hypnose.

Ik pas hypnose toe binnen coachtrajecten indien nodig. Hypnose is in te zetten bij een breed scala aan problemen. Een snel en efficiënt middel om de oorzaak van je probleem aan te pakken, zonder medicatie en/of bijwerkingen ! Ik help je graag.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • omgaan met stress en angsten
  • burn-out of voorkomen hiervan
  • faalangst, overgewicht, paniekaanvallen, stotteren, plankenkoorts
  • geen zelfvertrouwen
  • slechte gewoontes beëindigen
  • maar zeker ook bij levensvragen, nieuwe inzichten & innerlijke strijd oplossen.

Wil je meer weten of ervaren wat het is. Neem dan contact met me op. In de kennismaking gaan we onderzoeken wat er nodig is aan interventie voor jouw vraagstuk.