mBIT gebruik je meerdere breinen

WAT IS mBIT

mBIT is een methode die gebaseerd is op eeuwenoude wijsheden in combinatie met de meest recente neuro-wetenschappelijke onderzoeken naar onze 3 belangrijkste neurale netwerken in ons hart, onze hersenen en onze buik. Het resultaat is een verbluffend simpele maar zeer effectieve nieuwe methodiek om in contact te komen met de eigen intuïtie en wijsheid om zodoende te helpen een bewuster, zinvoller, gelukkiger en actiever leven te leven. mBIT gebruik je meerdere breinen.

Wat weten we: we hebben drie afzonderlijke, los van elkaar werkende intelligenties in ons lichaam en die kunnen het elkaar behoorlijk moeilijk maken als ze niet in lijn zijn met elkaar. De hoofd hersenen, de hersenen van ons hart en de buik.

3 breinen

mBIT is een methode om met je 3 hersenen/breinen in contact te komen met als doel in balans te komen. Ieder brein heeft zijn eigen functie, intentie, rol en prioriteit. Soms heeft één brein de overhand of zijn twee breinen met elkaar in conflict. Dat herken je wellicht het meest: je hoofd en hart zijn niet met elkaar eens. Gevolg is dat je precies weet (hoofd) welke richting je op wilt gaan maar dat het niet goed voelt (hart). Ander voorbeeld is dat je mooie plannen (hoofd) hebt gemaakt maar dat je weinig uit je handen krijgt (buik).

Ons taalgebruik

Vanuit ons taalgebruik is e.e.a. goed te filteren. Het is bijzonder als je eenmaal weet hoe het brein zich uit, door middel van onze taal, hoe je dit opmerkt. Bij jezelf en bij de ander.

Hoofdhersenen

(denken, betekenis geven en cognitieve perceptie)

Ik heb er een hard hoofd in
Het hoofd laten hangen
Zich het hoofd breken over iets.

 

Hart-hersenen (voelen, waarden en relatie met zelf en anderen)

Iemand een warm hart toedragen
Het hart op de goede plaats hebben
Een gebroken hart.

 

Buik-hersenen (zelf behoud, identiteit en mobilisatie/motivatie of in beweging komen)

De buik er van vol hebben
De buikriem aantrekken
Ik heb er de buik van vol.
Samenwerken met je breinen.

mBIT gebruik meerdere breinen hoe dan? mBIT heeft een scala van eenvoudige maar krachtige technieken die je kunt gebruiken om de loswerkende breinen met elkaar te laten samenwerken. Deze technieken en processen zorgen ervoor dat je leert communiceren met je drie breinen zodat er congruentie ontstaat ten opzichte van je vraagstuk. Je voelt weer wat diep van binnen echt belangrijk voor je is. Wat je moet doen om het te bereiken en je voelt weer energie om over te gaan tot actie. Congruent vanuit al je breinen.

😊

mBIT gebruik je meerdere breinen.