Coaching individueel en teamcoaching

In beweging

Coaching, een veelomvattend begrip waarbij het allemaal om jou draait. Jouw doelen en uitdagingen hebben mijn volledige aandacht. Samen gaan we aan de slag en puzzelen we net zo lang tot we tot een mooi resultaat komen. Of het nu gaat om individuele coaching of teamcoaching, jouw toewijding aan zelfontwikkeling is de sleutel.

Hoe het werkt bij individuele coaching?

Bij de intake stellen we samen de coachvraag en het gewenste resultaat vast, inclusief de benodigde investering en doorlooptijd. Onze gesprekken duren gemiddeld 1,5 uur en zijn uiteraard vertrouwelijk. Bij voorkeur vinden de coachgesprekken buiten plaats, waar we onderzoekend en zonder oordeel de kern van jouw vraagstuk ontdekken. Inzicht volgt natuurlijk, en “zo doe ik dat altijd” verschuift naar “zo wil ik het vanaf nu”. Ik faciliteer door te relativeren, reflecteren, stimuleren, motiveren en inspireren.

Coachen is voor mij een reis van het heden naar de toekomst. Het verleden vraagt vaak om een meer therapeutische aanpak, iets waar ik dankzij mijn jarenlange ervaring en gerichte opleiding in thuis ben. Liefdevol, helder, en ja, we zullen zeker ook lachen.

Vraagstukken waarvoor men mij benadert, variëren van energiebalans (waaronder burn-out), negatief zelfbeeld, angsten, leiderschapsvaardigheden tot loopbaangerichte (mobiliteit) vraagstukken. Lees gerust mijn referenties over coaching.

Hoe het werkt bij teamcoaching

En hoe zit het met teamcoaching? Diversiteit is de kracht. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid, kwaliteiten en verbeterpunten.

Tijdens teamcoaching brengen we deze helder in kaart, waarbij ik regelmatig gebruik maak van MBTI. Dit helpt om elkaars voorkeurstijlen te begrijpen en effectiever samen te werken. Het team leert onderlinge verschillen te waarderen, wat relaties op het werk verbetert. Bewustwording van de teamstijl stelt het team in staat om aandacht te besteden aan interne behoeften, gebruik te maken van individuele sterke punten en ontwikkelgebieden vast te stellen.

Methodieken bij coaching

Met meer dan 15 jaar ervaring in coaching en mijn persoonlijke levenservaring, pas ik diverse methodieken toe. Ik ben gecertificeerd voor ACT (Acceptance and Commitment Therapy), NLP Master, mBIT-coach, MBTI-practitioner, SuDo Patterning-coach, EMDR- & Hypnotherapeut. Laten we samen in beweging komen voor jouw groei en succes!