Coaching individueel en teamcoaching

In beweging

Coaching is een containerbegrip. In coaching gaat het om jou. Jij hebt mijn volledige aandacht, ik denk met je mee. Ik puzzel samen met jou net zo lang tot we tot een goed resultaat komen. Dat kan in vele vormen. Een verzoek tot coaching betekent commitment aan zelfontwikkeling. Coaching individueel en teamcoaching

Hoe het werkt bij individuele coaching?

Tijdens de intake formuleren we de coachvraag en het gewenste resultaat. Dit leggen we vast met de daarbij behorende investering en doorlooptijd. Gesprekken duren gemiddeld 1,5 uur en de inhoud van de gesprekken is uiteraard vertrouwelijk. Een coachgesprek vindt bij voorkeur buiten plaats, indien zowel het vraagstuk als de aanpak zich hiervoor leent. Onderzoekend en zonder oordeel en altijd tot de kern komend. In de ruimte die dan ontstaat is inzicht een natuurlijk gevolg en verschuift “zo doe ik dat altijd” naar “zo wil ik het vanaf nu”. Ik faciliteer door te relativeren, reflecteren, stimuleren, motiveren en inspireren. Coaching individueel en team-coaching.

Coachen zie ik als iets vanuit het heden richting toekomst. Het verleden vraagt vaak een meer therapeutische aanpak. Dankzij mijn jarenlange ervaring en gerichte opleiding kan ik beide invullen. Liefdevol, helder en we zullen zeker ook lachen. Lees hier mijn referenties over coaching.

Vraagstukken waarvoor men mij weet te vinden zijn bijvoorbeeld: energiebalans (o.a. burn-out), negatief zelfbeeld, angsten, leiderschaps-vaardigheden en loopbaan gerichte (mobiliteit) vraagstukken.

Hoe het werkt bij teamcoaching

Diversiteit werkt. Ieder mens zijn persoonlijkheid, kwaliteiten en verbeterpunten. Kennen jullie elkaars kwaliteiten en worden deze efficiënt ingezet? Een grote diversiteit is fijn en de verschillen kunnen ook een bron van conflicten zijn. Tijdens team coaching worden de kwaliteiten en verbeterpunten van het individu en het team helder. Ik gebruik hiervoor regelmatig MBTI. Dit helpt mensen hun voorkeurstijl te begrijpen en hoe ontwikkeld kan worden om effectiever met elkaar en anderen om te gaan. Bovendien helpt het mensen om onderlinge verschillen te waarderen en op die manier relaties op het werk te verbeteren. Zich beter bewust zijn van de stijl van werken die het als team hanteert. Hierdoor kan het team meer aandacht besteden aan de interne behoeften, gebruik maken van individuele sterke punten en daarnaast de ontwikkelgebieden vaststellen.

Methodieken bij coaching

Coaching doe ik al meer dan 15 jaar en uiteraard heb ik zelf ook de nodige persoonlijke ervaringen. Ik zet diverse methodieken in bij coaching. Ik ben o.a. een gecertificeerd voor ACT (Acceptance and Commitment  Therapy), NLP Master, mBIT coach, MBTI practitioner, SuDo Patterning coach, EMDR- & Hypnotherapeut.