Institute for new attitude

Hoe mooi kan het leven zijn. Mensen in beweging brengen, zowel geest als lichaam daar krijg ik energie van. Waar doelen centraal staan en met commitment. Organisaties, afdelingen en mensen in de beweging naar: talenten ontdekken, communicatie, samenwerken en ook heel belangrijk relativeren en lachen.

Coaching

Resultaatgericht proces. Snel tot de kern met een diversiteit aan methoden, leidt dit tot een uniek zelf oplossend vermogen. Zicht op jouw talenten en ontwikkelpunten. O.a. energiebalans, leiderschap- en loopbaan gerichte vraagstukken.

Therapie

Leren omgaan met trauma’s of andere ervaringen die in het heden nog steeds negatieve invloed hebben op jouw leven. Een diversiteit aan methode voor klachten die van sociaal – emotionele, cognitieve-, fysieke en /of van spirituele aard zijn.

Trainingen

Trainingen en workshops zijn altijd op maat. Onderwerpen o.a. teambuilding, communicatie, samenwerken, leiderschap en klantgericht communiceren. We bespreken nadrukkelijk hoe het een en ander geborgd kan worden voor een duurzaam resultaat.

Ina van Maurik

“Hoe mooi kan het leven zijn”

Een uitspraak die ik in de praktijk toepas. Kijken naar mogelijkheden, zegeningen tellen en dankbaar! 

 

Tools die ik o.a. gebruik

Blog

In mijn blogs neem ik jullie mee in de toepasbaarheid van mijn denken en werkwijze in mijn trainingen, coaching en therapie. Uit mijn eigen leven, ervaring met klanten (waarbij ik de vertrouwelijkheid vanzelfsprekend in acht neem) en mijn kijk op het nieuws en de wereld. Of zomaar gedachten spinsels die ik meestal heb tijdens het autorijden of als ik stilletjes op mijn meditatiekussen zit.

Tante Mien, mijn innerlijke criticus

Tante Mien, mijn innerlijke criticus

Mijn innerlijke criticus heeft een naam. Ze heet Tante Mien. Dagelijks vertelt ze me wat ik moet en hoe. Ze is in staat om zeer kritisch mijn resultaten vilein te evalueren en me te wijzen op waar het nog beter kan. De beruchte stem in mijn hoofd die me bekritiseert...

Lees meer
Transparantie over de geestelijke gezondheid

Transparantie over de geestelijke gezondheid

“Ik kies ik ervoor om niet aan mijn collega’s en leidinggevende te vertellen wat er met me aan de hand is. Alles doe ik eraan om te functioneren en niet te laten zien hoe het werkelijk met me gaat”.  Deze klant is helaas niet de enige persoon die ik in mijn werk...

Lees meer
Interrupties, de grootste conversatie-irritaties?

Interrupties, de grootste conversatie-irritaties?

Ga eens op zoek naar het gelijk van de ander. Deze tip geef ik nog weleens mee in een teambuildingsessie als communicatie centraal staat. Ik weet niet of je het herkent in jouw gesprekken, maar we hebben de neiging om onze mening te ventileren. Omdat we enthousiast...

Lees meer

Ervaringen

Zaken doen met iemand waar baseer je dat op? In mijn werk gaat het vaak door middel van aanbevelingen. Mond tot mond reclame. Het resultaat wat je geboekt hebt en de wijze hoe je daar bent gekomen. Zeker als je een coach zoekt is het belangrijk dat je je prettig voelt met degene bij wie je veel van jezelf laat zien. Ook in mijn werk als trainer is het belangrijk dat je in contact bent met je doelgroep, die in mijn werk nogal kunnen verschillen. Als je één van mijn klanten wilt spreken voor een referentie kan dat altijd. Om te beginnen en alvast zicht te krijgen hoe klanten mijn dienstverlening hebben ervaren, hier de ervaringen.

Jeske - Teamleider

Gedurende een aantal maanden heb ik coaching gekregen van Ina van Maurik. Via mijn organisatie had ik een externe coach aangevraagd gezien er onverwerkte zaken uit mijn verleden zaten te wringen waar ik in mijn alledaagse functioneren behoorlijke hinder van had. Al met al heb ik Ina ervaren als een krachtige, analyserende, relativerende en meegaande vrouw. Dankbaar ben ik dat Ina een stukje met me heeft meegewandeld in een moeilijke periode in mijn leven!!

Manager zorginstelling

Ina weet met haar warme persoonlijkheid in combinatie met haar deskundige en professionele aanpak als trainer/coach een nieuwe natuurlijke grip en/of invloed te geven op zowel je werkomgeving als je persoonlijk leven. Ongeacht of het een teamsessies is, of het een individuele coaching betreft, je persoonlijke autonomie, de noodzakelijke (zakelijke of in samenwerkingsverband) verbindingen en je lang gezochte ontwikkelkansen en –behoeften worden in gezamenlijkheid opgehaald en naar de praktijk vertaald.

Rosalie - Teamanager

Dit afgelopen jaar was voor mij een enorme achtbaan aan gebeurtenissen. Ik denk dat de meest omvattende conclusie is het leren oké met mezelf te zijn, met alles wat erbij hoort. Het eerlijk naar mezelf durven kijken, maar hierin niet doorslaan. Eerder naar mezelf luisteren, grenzen aan durven geven en ook pro-actiever zijn in mijn proces. Orde in de chaos van mijn denken creëren en relativeren. Wanneer ik terug kijk naar dit traject voel ik rust en comfort met wie ik ben en daardoor ook toegankelijker voor een ander durven zijn. Natuurlijk ben ik nog een enorme denker en schiet het soms alle kanten op. Waar ik eerst Ina heel hard nodig had om met beide benen op de grond te zetten, een schop onder m’n billen of juist liefdevolle bevestiging dat ik oké ben, kan ik dit nu zelf of juist op tijd ventileren bij een ander.

Ronald - Compliance Officer

Zelden iemand meegemaakt die in zulke heldere stappen een vraagstuk kan ontleden. Ina heeft me op een geweldige manier inzicht gegeven in mijn eigen functioneren, de impact welke anderen daarop hebben en hoe ik zelf bepaal hoe ik dat laat binnenkomen en wat ik daar mee doe. Het zou voor heel veel mensen die worstelen met een vraagstuk goed zijn diezelfde wandelingen te maken. En daarmee ook voor zichzelf tot nieuwe bruikbare inzichten te komen. Ik gun elk mens die manier van groei.