Onbeperkte mogelijkhedenHet nieuwe jaar is aangebroken. Hoe heerlijk, weer een start van een jaar met nieuwe mogelijkheden. En wat mij betreft zijn ze onbeperkt. The sky is not the limit is absoluut een spreuk die in mijn beleving past bij mijn leven. Als je wilt, echt wilt, geloof hebt en vertrouwen in jezelf en in het universum. En gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Laatst in een coach gesprek gaf iemand er deze woorden aan: de enige belemmering die een mens in het leven heeft, zit in jezelf. In mezelf! een mooi inspirerend gesprek, wat hem bezig houdt, zijn eigen ‘belemmeringen’ ziet en weet dat je zelf de regisseur van jouw leven bent.  Ik ben blij als ik mensen ontmoet die dit hardop durven en kunnen zeggen. Wat er op je pad ligt, ligt er en dat is wat het is. En hoe mooi kan het leven zijn denk ik altijd. Het is maar wat je er mee doet.

En in het proces van bezinning en zelfreflectie, wat deze tijd van het jaar toch wel met je doet, is het belangrijk om uit te zoeken wat je nou echt belangrijk vindt in het leven, wat je gelukkig maakt. Welke terugkerende thema’s staan bij jou centraal. Iedereen is anders, en alleen jij zelf kunt bepalen wat je de moeite waard vindt in dit leven.

En dat het leven waardevol is,  is voor mij een feit. Nog een inspiratie moment wat ik koester en ontving van een coache:  Ik  ben er sterker en bewuster door in het leven gaan staan en herken en waardeer meer dan ooit hoe waardevol het leven is en wat mensen voor een ander kunnen betekenen. Dat gevoel zit diep in me genesteld en ga ik niet meer kwijtraken.

Dat ik getuige ben van deze uitspraken van mensen die ik in de loop van de tijd heb zien worstelen, zoeken en ontdekken. Natuurlijk is niet alles wat er op je pad komt, in eerste instantie een cadeautje. Soms is het ver zoeken, diep graven, maar als je achteraf kunt zeggen dat je inzichten hebt gekregen en dat je zelf bepaalt wat je er mee doet, kan het alleen maar geweldiger worden in je leven.

Wens je een prachtig, liefdevol, inspirerend 2012. Met zicht op je onbeperkte mogelijkheden en dat je elke dag wakker mag worden met een glimlach.