Zegeningen tellenHoe vanzelfsprekend we het leven ervaren. Hoe normaal we het vinden dat we sleutels hebben van een huis, een gevulde koelkast, vervoersmiddel en alle dingen die zo in het dagelijks leven op je pad liggen.  Alles lijkt zo gewoon. We staan er niet meer bij stil dat we eigenlijk een uitzonderlijk mooi leven hebben waarin we bijna alles hebben wat we wensen. Het wordt weer zo duidelijk als je even “buiten” je comfortabele leven bent. Bijvoorbeeld in het buitenland, in landen waar de meeste mensen beduidend minder bedeeld zijn. Maar ook als je mensen ontmoet die bijvoorbeeld niet gezond zijn. Die moeten vechten voor leven.

Nee dan wij, mijzelf inclusief. Wakker worden en mopperen dat we op moeten staan, de file, het werk, de klant, de medewerkers. Misschien vergeet ik nog wel iets te noemen wat jou uit je humeur haalt. Wat jou reden geeft om minder vrolijk te zijn. En al die dingen die we willen of moeten (of is/was het moeten).  Nee, het leven kan behoorlijk shit zijn.

Alhoewel, je kunt het ook anders bekijken. Dat is iets wat ik elke dag ruimte geef om bij stil te staan. Want de vanzelfsprekendheid waarmee we dingen ervaren, maakt dat we vergeten dat we gezegend zijn. Gezondheid, materieel, mensen die van ons houden. Invulling aan je zakelijke leven. Misschien wel elke maand een salaris, of klanten met wie je prettig samenwerkt en die jouw bedrijf gaande houden.

Mopperen en het leven “zwaar” vinden. Het is allemaal humaan en niets menselijk is ons vreemd. Het helpt als we stil staan bij onze zegeningen.  Even stil zijn en bewust zijn van jouw leven. Genieten van al het moois wat je hebt. Neem er de tijd voor, het maakt het leven nog mooier.