Wat voor dag is het?

Het is vroeg in de morgen. Voor mijn gevoel eigenlijk nog midden in de nacht. Het duurt even voordat ik door heb dat het geluid wat ik hoor mijn wekker is. Ik druk op snooze (daar heb ik zelfs mijn leesbrilletje niet voor nodig). Ik slaap nog even verder. Het hoofd begint al langzaam op gang te komen, de gedachten komen op. Wat voor dag is het? Wat ga ik doen vandaag? Mede afhankelijk van wat er op de agenda staat maakt dat ik bij de volgende alarmering van de wekker mijn bed uit spring, of zuchtend en steunend mezelf uit bed hijs. Ken je het gevoel?

En ken je ook dit gevoel? Je wordt wakker en vandaag ga je lekker op zomervakantie. Je springt uit je bed en maakt je klusjes af met een smile. Of, vandaag eindelijk die presentatie waar je hard aan gewerkt hebt en op de agenda bij de Raad van Bestuur. Spannend en je kan niet wachten om te beginnen. Allerlei redenen denkbaar waarom je graag je bed uit komt en zin hebt in de dag, alsook waarom je geen zin hebt in de dag.

Ik moet vandaag… ik heb er geen zin in… Moeten speelt een hoofdrol, want ja….Ik kan toch niet anders…. (ik geloof overigens dat er altijd keuzes te maken zijn, maar dat terzijde). Wat zou het met je doen als je de dag gaat beginnen met de gedachten: ik heb geen zin, ik moet etc. Wat doet het met je lichaamstaal? Je lichaam spreekt mee, het neemt een houding aan die past bij je gevoel. Ook je gezicht spreekt boekdelen. En je stem… zelfs je stem doet mee. Onze non verbale communicatie is niet te verbergen, het speelt zelfs een grotere rol dan onze verbale communicatie. Wat maakt het verschil in de interactie. Wat je zegt EN wat je uitstraalt.

Met wie spreek jij het liefst? Met wie doe jij het liefst zaken? We onderscheiden ons niet meer  zo zeer in het product of services. Alles is kopieerbaar. Dus wat maakt het verschil in de interactie met je medemens (lees collega, klant, etc.) Dat ben jij. Je werk c.q. activiteiten doen vanuit enthousiasme maakt dat het hier bovenstaande ook beïnvloed wordt. Je non verbale communicatie spreekt mee. Mensen zien graag iemand die iets doet met enthousiasme. Een sprankeling kan het verschil maken. En weet je wat: jouw dag wordt ook aangenamer vanuit deze energie. Maak een keuze deze dag. Met of zonder sprankel!