De gevolgen van pesten worden helaas schromelijk onderschat. De impact van gepest zijn in het verleden heeft maar al te vaak een levenslange impact.

EMDR (eye movement desensitization and reprocessing)  is een vorm van therapie voor mensen die last blijven houden in het heden van de gevolgen van schokkende gebeurtenissen uit het verleden.

Klachten

Gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen op het leven van mensen. Ieder mens verwerkt op zijn eigen manier. Waar de één verder kan na een heftige gebeurtenis, ontwikkelen bij anderen psychische klachten. Vaak gaat het om beelden die zich blijven opdringen. Ook kan je last krijgen van nachtmerries, slaapproblemen, vermijding (jezelf terugtrekken of vermijden van bepaalde plaatsen c.q. personen) of juist hyperactief worden. Gedragsveranderingen zoals inslaapproblemen, somberheid, angst en meer emotioneel zijn veel voorkomend.

De effecten EMDR

Met EMDR verliezen herinneringen en de emotionele lading hun kracht. De beelden veranderen, worden waziger of verdwijnen naar de achtergrond. Het is een zeer effectieve geprotocolleerde behandeling en vaak al na 1 of 2 sessies wordt het gemakkelijker om aan de gebeurtenis terug te denken. Ook kan het zijn dat er nieuwe inzichten of gedachten ontstaan die minder bedreigend zijn. Met deze wijze krijgt een heftige gebeurtenis een beter plekje in jouw levensgeschiedenis en hoeft het huidige functioneren niet meer onder invloed hiervan te staan. De impact van gepest zijn in het verleden

EMDR is een effectieve methode

De beelden worden minder heftig, klachten verminderen of verdwijnen na de behandeling en uit onderzoek blijkt dat resultaat blijvend is. Het werkt snel, vaak zijn 3 tot 5 sessies al voldoende en je hoeft minder te praten dan bij andere vormen van therapie. Behalve heftige gebeurtenissen wordt EMDR ook ingezet bij klachten zoals angstige dromen, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag. Wil je meer weten of dit ook voor jou een geschikte therapievorm is neem dan contact met me op.

Tel.nr. 06 397 569 21 of inavanmaurik@gmail.com