Coaching

Coaching

Wie ben je, wie is Ina van Maurik en wat is je coachvraag. Dat is de start van dit traject in het kennismakingsgesprek. Daarna besluiten we samen of we dit traject opstarten.  We starten op identiteitsniveau en formuleren de coachvraag respectievelijk waar de ontwikkeling ligt in je huidige functie en je ambitie. In de coachgesprekken krijg je een spiegel die je bewust maken van je kwaliteiten, blinde vlekken en ontwikkelmogelijkheden. De wijze waarop is open, helder en met humor vanuit respect.

We gaan op zoek naar patronen in jouw gedrag en de effectiviteit ervan. In de coaching reik ik je tevens handvatten aan op welke wijze je met verschillende mensen kunt omgaan om vervolgens de juiste resultaten te behalen, hen te motiveren en te stimuleren. Daarnaast bespreken we concrete werksituaties en analyseren deze. Het resultaat van coaching is meer zelfinzicht, vertrouwen en helderheid in je doelen en mogelijkheden.

De vraagstukken zijn heel divers, hieronder een paar voorbeelden:

  • Hoe kan ik me verder ontwikkelen en sta ik meer in mijn kracht?
  • Hoe word ik nog succesvoller als inspirerend leidinggevende?
  • Hoe kan ik het team effectiever aansturen en motiveren?
  • Hoe voorkom ik een burn out?
  • Heroriëntatie op loopbaan.

Vraagteken

Stappenplan

  1. Intake; kennismaking
  2. Doelen, wensen en verwachtingen verhelderen.
  3. Begeleiding; – Verdieping op identiteit, wie ben je (meestal met MBTI) –
  4. Concretisering van doelen en feedback op gedrag – Reflectie, oefeningen, cases
  5. Evaluatie en afronding

NLP en MBTI zijn de methodieken die ik veelal gebruik alsook mijn werk en levenservaring. In de coaching kiezen we er voor waar deze plaats vindt die past bij het vraagstuk. Een wandeling in de buitenlucht, met een kop koffie op een locatie of bij jou op kantoor. Alles is mogelijk.

 

Citaat van recent coachtraject: Ina heeft met haar persoonlijke en scherpe coaching mij nieuwe inzichten gegeven over mijn persoonlijkheid. Ina is professioneel, analytisch, scherp en prettig om mee te praten. Daarnaast heeft zij, door haar kijk op het leven, hele mooie uitspraken die je echt weer aan het denken zet over wat je hebt en wie je bent.

 

Coach the Coach:  Trainingen Coachend leidinggeven. Het leven wordt aangenamer als je medewerkers zich ontwikkelen en zelfstandiger hun werkzaamheden kunnen aanvoeren. En behalve ontwikkeling ook inspireren en motiveren. Je bent tenslotte vele uren per dag met je werk bezig. In het Coach the Coach programma leer je de theorie van coaching en gaan we samen kijken wat jou nou een goede leidinggevende maakt in de praktijk en wat je nodig hebt om nog meer uit je mensen te halen.