Trauma bij verlies

Sommige ervaringen zijn zo schokkend dat je last blijft houden van angstige gevoelens, de herinneringen en daarbij behorende beelden. Dat uit zich in diverse vormen vaak samen met psychische- en lichamelijke klachten. Bijgaand vlog gaat over trauma door verlies, verzuim en hulp.

Verlies

Het verlies van een dierbare is zwaar voor iedereen. En als je getuige bent van iemand die sterft kan dat een traumatische ervaring zijn. Hoe verdrietig is het als je enkel de heftige beelden en herinneringen op je netvlies hebt? Ik zelf heb helaas hier ook ervaring mee. Ik heb toen EMDR therapie gehad en dat hielp me enorm. Na een paar sessies had ik ook weer andere beelden bij de overledene en kon milder, zonder te heftige emoties, terugdenken aan de gebeurtenis. Inmiddels zijn we paar jaar verder en maak ik in mijn werk ook gebruik van EMDR. Als cliënt was ik onder de indruk van het effect en als therapeut ben ik ook elke keer weer verrast over de effecten van EMDR.

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie vorm die goed gebruikt kan worden bij mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring of ingrijpende gebeurtenis. Ik heb het ook regelmatig ingezet bij andere vraagstukken, maar daarover een andere keer meer. Met de EMDR help je cliënten de herinnering van de gebeurtenis te verwerken en de klachten te verminderen. Het is een geprotocolleerde aanpak die kortdurend en cliëntgericht is en het heeft een stevige wetenschappelijke basis. Mensen zijn meestal na enkele sessies weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Heb je nog vragen over EMDR of wil je weten of behandeling geschikt is voor het verminderen van jouw klachten, neem dan contact met mij op. inavanmaurik@gmail.com of bel me op telefoonnr. 06 39756921.