Trainingen

Trainingen en workshops

Altijd maak ik de trainingen en workshops op maat. Het vraagstuk van de klant is bepalend voor de inhoud. Daarnaast neem ik nadrukkelijk mee dat er een borging plaatsvindt van het nieuw geleerde. Onderstaand een aantal onderwerpen en trainingen die ik regelmatig doe.

MBTI Trainingen en workshops

MBTI trainingen worden op maat gemaakt, afhankelijk van het vraagstuk. Met MBTI zijn er vele toepassingsmogelijkheden en het is niet mogelijk om alle aspecten in één workshop aan bod te laten komen. Afhankelijk van uw keuze voor de toepassings-mogelijkheid krijgt de workshop een specifieke invulling.

Coach the Coach

Training voor leidinggevende, die behalve willen sturen ook werken aan de ontwikkeling van medewerkers. Hoe geef je coaching als leidinggevende? Het leven wordt aangenamer als je medewerkers ontwikkelen en zelfstandiger werkzaamheden kunnen aanvoeren. Naast ontwikkeling ook inspireren en motiveren. Je bent tenslotte vele uren per dag met je werk bezig. In het Coach the Coach programma leer je de theorie van coaching en gaan we samen kijken wat jou nou een goede leidinggevende maakt in de praktijk en wat je nodig hebt om nog meer uit je mensen te halen. De belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Het verschil tussen coachen en managen. Checklists over gedrag, vaardigheden en doelen van de coach, en de verschillende soorten gesprekken. Ook de valkuilen voor de coach komen aan de orde. Thema's die o.a. aan de orde komen: - Wie ben jij (waar liggen jouw talenten en verbeterpunten) - Begrippen rond coachen - Voorwaarden om te coachen in organisaties - Grondhouding als coach - De coachingscyclus - Coachingsvaardigheden - Feedback - Interventiestijlen - Coachend leidinggeven - Valkuilen van coachend leidinggeven

Feedback training

Om elkaar feedback te geven is vertrouwen de basis. Een goed functionerend team geeft elkaar feedback. Ik noem het ook wel feedforward. Tenslotte is elkaar aanspreken iets wat zowel jou als de ontvanger helpt. Nietwaar? Toch doen we het niet altijd. Je wilt jezelf graag uitspreken. Of je collega aanspreken. Maar je doet het niet. Je vindt het lastig. Bij deze feedforward training leer je wat je tegenhoudt, wat het zou kunnen opleveren en hoe je effectiever wordt door feedback te gaan geven. Wat is feedback Waarom is het belangrijk Wat houdt jou tegen Je boodschap helder en duidelijk, met respect, verwoorden Ontvangen van feedback.

Communicatie trainingen

Communicatie is een cruciaal onderdeel van je leven: dagelijks wissel je met vele doelgroepen uit : goed nieuws, slecht nieuws, instructies, verzoeken. Helaas verloopt dat niet altijd optimaal. Hoe komt dat toch? Zou het niet fijn zijn dat de ander begrijpt wat je bedoelt. Aandachtig en actief luisteren. Schakelen tussen de verschillende niveaus van communicatie. Inzicht in jouw eigen wijze van communicatie en de bijbehorende sterktes en aandachtspunten Verbaal en non verbale communicatie. Miscommunicatie is vooral het gevolg van de verschillen in onze persoonlijkheden. Wat voor ons volstrekt normaal is, is voor een ander vreemd of onbekend. Andersom begrijpen wij vaak niet dat een ander ons niet begrijpt. We hebben allemaal ons eigen wereld beeld en de kaart is niet het gebied. Hoe presenteer ik mezelf Eerste indruk Presenteren voor een groep mensen Interactie met de medemens Je gesprekspartner constructief tegemoet treden en kunnen overtuigen Om gaan met feedback, ontvangen en geven. Bewust omgaan met je eigen emoties en die van een ander. Voor de training ‘Effectief communiceren’ maak ik onder andere gebruik van de MBTI (Myers-Briggs Type Indicator). Het vormt een basis voor technieken die worden gebruikt om succesvoller te luisteren, te beïnvloeden en te overtuigen. Afhankelijk van het vraagstuk wordt de training op maat gemaakt geworden.

Inspireren op verantwoordelijkheid

Jij en de ander. Als leidinggevende in het bijzonder ook verantwoordelijk voor jouw team. Hoe haal je het beste uit je collega’s? Start is om te kijken wie ben jij? Welk gedrag laat jij zien? Wie is de ander en hoe werkt het systeem? In deze workshop nemen we een kijkje achter de mens, of eigenlijk in de mens. Vanuit diverse zienswijzen en methodieken (zoals bijv. NLP & MBTI) kijken naar jezelf en de ander. Welke overtuigingen neem jij mee over je zelf en de ander? Hoe inspireer en motiveer jij als leidinggevende de ander om zich te ontwikkelen? Diversiteit werkt zeker als je het talent weet aan te spreken. Luisteren, kijken en in gesprek. Werken we aan overtuigingen (wat wij geloven). Welke overtuigingen heb jij? Hoe kom je achter de overtuigingen van een ander en misschien nog wel het belangrijkste: hoe buig je overtuigingen om. Ook gesprekstechnieken komen aan bod. Hoe doe je motiverende gesprekken. Oefenen en feedback.

Commerciële trainingen

Heldere communicatie en oprechte aandacht is onmisbaar om klanten te werven en te binden. Commercie vanuit kracht, sensitief, luisteren en weten hoe je jouw dienst of product onder de aandacht moet brengen. Wat houdt de klant bezig? Hoe ziet jouw elevator pitch eruit? Hoe biedt jij je product en/of dienst aan. Leer te luisteren en de juiste vragen te stellen. Hoge klanttevredenheid willen we dat niet allemaal? Authentiek gedrag, de mens achter de verkoper staat centraal. Verkoopgesprekken zijn nooit hetzelfde. Net als dat er niet één soort klant is. Welke technieken zet jij in om met de klant in gesprek te komen. Wat is een effectief verkoopgesprek. Ben jij aan het woord of de klant. Gesloten en open vragen. Welke vraagtechniek gebruik jij. Stel je vragen over de situatie, problemen en kansen die de klant heeft. En wat gebeurt er bij de klant als hij het niet oplost of de uitdaging niet aangaat? Allemaal essentiële informatie om een passende offerte te maken voor de klant. Aan de telefoon verkopen is misschien nog wel moeilijker. Alleen je stem en je woorden zijn je tools. Jouw telefoonstem is dan het visitekaartjes van het bedrijf, zowel inbound als outbound. Goed opgeleide medewerkers zijn doorslaggevend voor het resultaat. Na observatie van het team wordt er een op maat training gemaakt passend bij de organisatiedoelen.