Coaching

Stappen maken naar het onbekende

‘Echt dolgelukkig. Dacht lang dat ik dat niet meer zou meemaken’. Dit bericht ontving ik in mijn what’s app. Afzender een man met wie ik een tijdje heb mogen “meelopen”.  Stappen maken naar het onbekende, los durven laten dat stond hem te doen. Man, mooie carrière (heel druk), ongelukkig huwelijk en gezondheidsproblemen. Dat was de situatie. Nog harder werken, zowel zakelijk als aan zijn huwelijk was wat hij deed. Een heel tijdje en het werkte niet meer!

Hoe dapper dat je hier uit komt, durft te breken, durft je baan ter discussie te stellen. Besluiten hierover nemen en de consequenties te aanvaarden.

Soms zien we geen uitweg en ervaren we dat het zo niet langer kan. Bijna elk mens heeft wel een dergelijke ervaring. Dat kan op vele vlakken in je leven zijn. Werk, privé, vriendschap en soms een combinatie hiervan. Dan is het tijd voor verandering en daar is moed voor nodig.

Bij deze man was het een flinke barre tocht. En dit berichtje bewijst dat hij inmiddels in een hele andere fase van zijn leven zit. Dankbaar dat ik een stukje met hem mocht meelopen. Hoe mooi kan het leven zijn!

Herkenbaar voor jou? Veel mensen maken iets dergelijks mee.  Moet ook jij stappen maken naar het onbekende en weet je niet hoe? Ik loop ook graag met jou een stukje mee. Stuur me een berichtje.

(Illustratie Charlie Mackesy : de jongen, de mol, de vos en het paard)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.