Referenties coaching

Op deze pagina referenties van mensen die ik met name gecoacht heb. Hoe kies je nou een coach? Er zijn er vele. Het gaat naast deskundigheid ook om de klik die je met elkaar hebt. Ik coach al zo’n 15 jaar met veel plezier.

Jeske - Teamleider

Gedurende een aantal maanden heb ik coaching gekregen van Ina van Maurik. Via mijn organisatie had ik een externe coach aangevraagd gezien er onverwerkte zaken uit mijn verleden zaten te wringen waar ik in mijn alledaagse functioneren behoorlijke hinder van had. Ik ontving de gegevens van Ina en voelde me vanaf het eerste (vanuit mij ontzettend ongemakkelijke) telefonische contact al ontzettend op mijn gemak gesteld. Tijdens onze eerste afspraak een probleem analyse gemaakt en een plan van aanpak: starten met EMDR in combinatie met coaching gesprekken. De eerste sessies waren voor mij zeer emotioneel en erg heftig, waar Ina mij steeds doorheen wist te leiden en ervoor zorgde dat ik met een opgelucht gevoel naar huis kon. Binnen een aantal weken waren de scherpe randjes er al wat vanaf en begon ik me beter te voelen. Hoewel ik me graag aan Ina wilde blijven vasthouden, vond zij juist dat ik niet afhankelijk mocht worden, maar op mijn eigen kracht mocht vertrouwen. Met wat tegenstribbelen vanuit mijn kant hebben we de afspraken afgebouwd. In de eerste periode vond ik dat erg spannend, bang voor een terugval, achteraf absoluut het beste om op eigen benen te leren staan en op mezelf te leunen in plaats van op een ander. Al met al heb ik Ina ervaren als een krachtige, analyserende, relativerende en meegaande vrouw. Dankbaar ben ik dat Ina een stukje met me heeft meegewandeld in een moeilijke periode in mijn leven!!

Mark – Directeur

Er zijn soms situaties in het leven, waar je gevoel en verstand niet meer met elkaar kunt rijmen en je daardoor de focus en realiteit verliest. Dit is voor mij het moment om een beroep te doen op Ina. Zij is in staat om je met al haar ervaring, technieken en inzichten de nodige kaders en reflectie te geven zodat je zelf in staat komt om de juiste keuzes te maken. Ina is voor mij een explosie aan levenswijsheid.

Jeff - Beleidsadviseur

Een reis begint met het maken van de eerste stap. Alleen dan moet je er wel voor kiezen om die eerste stap te maken. En dan is het ook handig om te kiezen in welke richting die eerste stap gezet wordt. Mijn reis voelde op een bepaald moment aan als een glibberend vertragend modderpad. De coach gesprekken met Ina hebben mij geholpen om weer flinke stappen te maken. Fijn om met iemand te sparren die de juiste vragen stelt. Voldoende om pas op de plaats te maken om vervolgens weer grote stappen vooruit te kunnen doen. Het gebruik van MBTI daarbij bracht mij nieuwe inzichten om mijn reis te vervolgen.

Jörgen - Manager

De gesprekken met Ina hebben me doen inzien welke patronen een rol spelen in de manier waarop ik omga met werkdruk, prioriteiten stellen en aan verwachtingen voldoen. Ina weet door haar directe vragen snel tot de kern te komen waar bepaalde overtuigingen uit voortkomen en of deze helpend of belemmerend zijn in mijn werk. Ik heb de kracht ervaren van wat bewuste keuzes maken en durven relativeren doet met de geest. Eén van Ina’s praktische tips hielp me om een energievretende situatie om te buigen naar iets dat direct ‘lucht geeft’. Er was slechts één voor de hand liggende korte actie benodigd die Ina vanuit haar helicoperview zag waar ik al die tijd blind voor was geweest. Ina’s stijl is warm en betrokken maar ze schuwt ‘t confronterende coachen niet.

Coriene - Teamleider

De coaching heeft mij veel opgeleverd. Aan het begin moest ik erg wennen. Ina bekijkt alles door een roze bril zoals ze zelf zegt. En ik op dat moment niet echt. Maar de vragen die ze stelde waren zo “raak” dat ik wist dat Ina een goede coach voor mij zou zijn. Ze stemt samen met mij het plan af. Dat vond ik ook heel fijn. Het heeft mij opgeleverd dat ik weer weet wie ik eigenlijk nu ben/ mag zijn. Dat ik sommige periodes af mag sluiten en niet altijd mee hoeft te dragen als last. Hoewel het pijnlijk was om te horen welke valkuilen voor mij veilig zijn geworden was dit wel de enige manier om het in te zien en te doorbreken. Ook de praktische tips waren fijn.

John - Marketeer

Getriggerd door haar kennis en ervaring op het gebied van MBTI ben ik bij Ina terecht gekomen. Ik dacht dat ik wel goede redenen had om me achter mijn type (INTJ) te verschuilen, maar daar trapt Ina mooi niet in. Met compassie, scherpe, wijze vragen en een heel spectrum aan andere werkmethoden komt zij tot de kern van het probleem en werken we daar samen aan. Bovendien een prettige dame om tijdens een mooie wandeling een goed gesprek mee te voeren.

Remco - Manager

INA is voor mij al een aantal jaren een belangrijke partner bij het ontwikkelen van leidinggevenden of medewerkers binnen het primaire proces van onze organisatie. Met succes heb ik onze medewerkers als persoon zien ontwikkelen en/of een betere leidinggevende zien worden. Ik zou Ina willen typeren als een zeer deskundig, scherp en warm mens.

Mischa - Teamleider

Ik heb persoonlijke coaching van Ina gehad aangeboden door mijn werkgever. De hoofdvraag van mij was: Door het vele werken en te betrokken zijn bij mijn werk, ging ik als mens minder voelen in de privé setting. Met deze coaching vraag ben ik een traject aangegaan met Ina. Wat het voor mij een succes maakte is het gegeven dat Ina geen pas klaar antwoord aanbiedt, maar samen met je op reis gaat. Met name het doorvragen waardoor je de diepte in gaat is een zeer sterk punt. Dit in combinatie met de positieve en aangename persoonlijkheid van Ina, is het een mooie ontdekkingsreis geweest.

Theo - Manager

Ina weet met haar warme persoonlijkheid in combinatie met haar deskundige en professionele aanpak als trainer/coach een nieuwe natuurlijke grip en/of invloed te geven op zowel je werkomgeving als je persoonlijk leven. Ongeacht of het een teamsessies is, of het een individuele coaching betreft, je persoonlijke autonomie, de noodzakelijke (zakelijke of in samenwerkingsverband) verbindingen en je lang gezochte ontwikkelkansen en –behoeften worden in gezamenlijkheid opgehaald en naar de praktijk vertaald.

John – Bedrijfsleider

Altijd werk ik met veel plezier om het onze gasten naar hun zin te maken. Ik ben geneigd om mijn werk eigenlijk altijd voor te laten gaan. Werk en privé kunnen hierdoor verstoord raken. De problemen die ik ervaarde werden in mijn hoofd groter dan ze daadwerkelijk waren. Ina heeft met mij toen verschillende coachgesprekken gevoerd en laten inzien wat voor type persoon ik ben. En welke type personen er om mij heen zijn. Ze heeft mij een spiegel voor gehouden en behoorlijk wat (soms confronterende) retorische vragen gesteld. Dit heeft mij een duidelijk beeld gegeven wat mijn aandeel is in situaties die ontstaan en wat het aandeel is van anderen. Uiteindelijk heb ik prima handvatten gekregen. Ik ben assertiever geworden, geef makkelijker mijn grenzen aan en heb meer zelfvertrouwen. Ik heb meer plezier in mijn werk en mijn geest is helder. Mijn werk laat ik makkelijker los en dat zorgt ervoor dat de balans tussen werk en privé nu goed is. En dreig ik terug te vallen in mijn oude gewoonten of duikt er een ander probleem op, dan bel ik Ina voor een verhelderend en relativerend gesprek.

Rosalie - teammanager

Dit afgelopen jaar was voor mij een enorme achtbaan aan gebeurtenissen. Ik denk dat de meest omvattende conclusie is het leren oké met mezelf te zijn, met alles wat erbij hoort. Het eerlijk naar mezelf durven kijken, maar hierin niet doorslaan. Eerder naar mezelf luisteren, grenzen aan durven geven en ook pro-actiever zijn in mijn proces. Orde in de chaos van mijn denken creëren en relativeren. Wanneer ik terug kijk naar dit traject voel ik rust en comfort met wie ik ben en daardoor ook toegankelijker voor een ander durven zijn. Natuurlijk ben ik nog een enorme denker en schiet het soms alle kanten op. Waar ik eerst Ina heel hard nodig had om met beide benen op de grond te zetten, een schop onder m'n billen of juist liefdevolle bevestiging dat ik oké ben, kan ik dit nu zelf of juist op tijd ventileren bij een ander.

Annelies - Manager CLR

Op aanraden van een collega heb ik in een conflictueuze situatie op mijn werk contact opgenomen met Ina. Al tijdens onze eerste kennismaking werd haar manier van werken duidelijk: op maat, direct, enthousiast en bekwaam. Op een vriendelijke en persoonlijke manier onderzoekt ze wat de vragen en problemen zijn waar je mee zit. Al wandelend inventariseert en bespreekt ze de uitdaging die voorligt en komt met praktische suggesties en tips waarmee ik gelijk kan gaan experimenteren. Ze kan zich, mede door eigen ervaring, goed verplaatsen in verschillende situaties, maar dringt haar eigen oplossing niet op. Haar adviezen zijn duidelijk en direct toepasbaar. Bovendien daagt ze uit om met de onderliggende patronen aan de slag te gaan. Ik heb veel baat bij de gesprekken en blijf vaak nog lange tijd herkauwen op wat is besproken. Ik kan haar begeleiding van harte aanbevelen.

Steyn – Teamleider

Ina ingeschakeld om gecoacht te worden op het bewuster leren leiding te geven. Door aandacht, goed te luisteren en de juiste vragen te stellen hebben de coaching gesprekken met Ina mij enorm geholpen. Tot vandaag de dag blijf ik mij ontwikkelen op het gebied van bewuster leidinggeven, de coaching van Ina heeft hier enorm aan bijgedragen.

Ronald - Compliance Officer

Zelden iemand meegemaakt die in zulke heldere stappen een vraagstuk kan ontleden. Ina heeft me op een geweldige manier inzicht gegeven in mijn eigen functioneren, de impact welke anderen daarop hebben en hoe ik zelf bepaal hoe ik dat laat binnenkomen en wat ik daar mee doe. Het zou voor heel veel mensen die worstelen met een vraagstuk goed zijn diezelfde wandelingen te maken. En daarmee ook voor zichzelf tot nieuwe bruikbare inzichten te komen. Ik gun elk mens die manier van groei.

Marcelle - Preventiemedewerker

Ina kruiste mijn weg omdat mijn werkgever haar had gevraagd ons team te coachen. Op eigen initiatief kon ook ruimte worden gemaakt voor een aantal 1 op 1 sessies met haar. Daar heb ik gebruik van gemaakt; ik geloof dat er mensen en gebeurtenissen op je pad komen zodra je 'er klaar voor bent'. Zo ook paste Ina haar werkwijze en manier van vragen stellen op dat moment bij mij. Ze gaf me inzicht in patronen die niet meer functioneel waren en over boord konden. Helder, met aandacht en een personal touch, zo heb ik de sessies met Ina ervaren.

Okkie – Directeur

Ina van Maurik heeft bij mijn bedrijf, dat ik 14 jaar heb geleid, regelmatig een van mijn medewerkers gecoacht. Bij sommige medewerkers was het kortstondig, met een paar gesprekken waren zij weer op de rit. In andere gevallen was de coaching langduriger en vroeg het meer tijd. Medewerkers waren zeer tevreden over de wijze waarop Ina coacht en ondersteunt. Een echte aanrader!

Maurits - Financieel Professional

Ina’s inzicht en expertise zijn waardevol in het verhelderen van aandachtspunten en het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Middels een plezierige, meedenkende en vooral reflecterende wijze heeft Ina bijgedragen aan een verstevigd fundament voor mijn verdere ontwikkeling.